čtvrtek 9. června 2011

Jurský park

Před pár dny jela naše školka na výlet do ZOO na Svatém kopečku. Jelikož Adámka podobné školkové aktivity příliš neberou, rozhodli jsme se ho na ten den ze školky odhlásit. Tohoto dne jsme využili k vlastnímu výletu. Naším cílem se stala ZOO ve Vyškově a dinopark.


Jelikož je tato ZOO naše nejbližší, tak je také pochopitelné, že většina našich známých tam už s dětmi byla, alespoň tedy ti, co mají děti starší než je náš Adámek. Od nich jsme měli poměrně nelichotivé reference. Nelíbilo se jim tam a za ty peníze to prý rozhodně nestojí. Na druhou stranu, sama jsem kdysi s Jitkou byla na putovní výstavě oněch modelů dinosaurů a tenkrát se nám to oběma líbilo. Nedali jsme tedy na řeči známých a vypravili se to omrknout na vlastní oči.


Samotná ZOO není příliš velká a co se týče zvířat tak pro nás dospělé asi ani moc zajímavá. Specializuje se hlavně na domestikované zvířectvo, takže zde můžete obdivovat nejrůznější druhy dobytka, drůbež a králíky všech barev, morčata... Jak píšu, nic moc pro nás dospělé, obzvláště ty, kteří vyrostli (nebo alespoň trávili prázdniny) na venkově. Ale pro děti je to určitě zajímavé. Dnes už ani na venkově nebývá tolik zvířectva, jako za našeho dětství. Někdy si říkám, že taková koza nebo kráva je možná pro současné děti exotičtější než nějaký lev, či medvěd, kterého vidí v každé ZOO. V té Vyškovské však ne. Tam právě uvidí kozy, krávy, prasata ...


Procházku po ZOO si můžou děti zpříjemnit na několika dřevěných prolézačkách ve tvaru zvířátek, které jsou rozpýleny po areálu. A mě, jako mamince, se velmi líbily interaktivní panely, kde se děti hravou formou dozvídaly nejrůznější věci ze světa zvířátek. Od některých jsme Adámka nemohli odtrhnout.

 
Po prohlídce ZOO jsme se vydali dinoexpresem do Dinoparku na druhé straně Vyškova. Po příjezdu jsme byli pozváni do 3D kina na poněkud drastický film odehrávající se v třetihorní džungli. Padaly na nás kameny, útočili obrovští komáři, cvakaly zubaté tlamy těsně kolem hlavy... A každou chvíli nějaká mrtvola se spoustou krve. Adámek ani nedutal, ale hned po začátku se přestěhoval ke mě do náruče. Následně jsme zjistili, že návštěva kina byla chyba. Adámek byl fakt vystrašený a dost těžko jsme ho přesvědčovali, že dinosauři kolem nás jsou jen neživé sochy. Obzvlášť, když se některé hýbaly a skoro všechny strašidelně řvaly. Naše prohlídka dinoparku tedy probíhala tak, že jsme napřed hledali repráček, odkud to řve, a pak teprve byl Adámek ochotný projít kolem dinosaura, eventuálně ho i pohladit. Příště půjdeme do kina až po prohlídce!


Po prohlídce nás vláček odvezl zpět do ZOO. Už ve vláčku Adámkovi otrnulo a nadšeně vykládal o všem, co v dinoparku viděl a prý "se vůbec nebál". Na památku jsme mu v suvenýrech koupili dinopexeso. Cestou domů pak vyzvídal, jestli sem zase někdy pojedeme na výlet a když jsme ho ujistili, že ano, tak spokojeně usnul.

  

Vyškov 25.5.2011
Zdroj: http://kerria.pise.cz/24-zoo-a-dinopark-ve-vyskove.html

Zdroj: http://kerria.pise.cz/24-zoo-a-dinopark-ve-vyskove.html


Zdroj: http://kerria.pise.cz/24-zoo-a-dinopark-ve-vyskove.html


Zdroj: http://kerria.pise.cz/24-zoo-a-dinopark-ve-vyskove.html


Zdroj: http://kerria.pise.cz/24-zoo-a-dinopark-ve-vyskove.html


Zdroj: http://kerria.pise.cz/24-zoo-a-dinopark-ve-vyskove.html

Žádné komentáře:

Okomentovat